Groeten uit Gelderland - Aflevering 4

GROESBEEK - In Groesbeek liggen glooiende heuvels, waar intens gevochten is gedurende de Tweede Wereldoorlog. Bas gaat mee met de Liberation tour waar je plekken bezoekt die belangrijk waren in 1944 en 1945.

Daarna fietst hij langs de Maas en luncht in Moeke Mooren, waar hij ook gaat bowlen! Bij Rossum ligt Ooievaarsdorp ‘Ons genoegen’ waar vele broedende ooievaars zitten. Laatste stop aan de zuid-grens van de provincie is het Stadskasteel Zaltbommel waar nu een tentoonstelling te zien is met werk van de échte Bommelse Fiep Westendorp.

Yvette en Yvonne gaan groeten plukken en stomen in de Groene Schuur, en Ariane en Bas slapen op een boerderij! Bij Zorgboerderij Branderhorst kan je als gast slapen in een luxe tent en meehelpen met alles waar boer Eddy hulp bij kan gebruiken, en kan koe knuffelen!

Uit kan je van 16 t/m 19 augustus op het Ballonfiësta in Barneveld. En van 17 t/m 20 augustus bij de Theater Avenue in Sonsbeek park in Arnhem. In ’s Heerenberg waan je je in de middeleeuwen op 18 t/m 20 augustus tijdens het Mechteld ten Ham Weekend.

De uitzending van 13 augustus terugkijken? Dat kan hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Groeten uit Gelderland 2017
Deel dit artikel: