De Blindenbibliotheek

ARNHEM - In Nederland zijn er twee blindenbibliotheken. Een in Rijswijk en een in Ermelo. De blindenbibliotheek in Ermelo is ook nog eens de enige christelijke bibliotheek in Nederland en bestaat in 2017 105 jaar.

Hoofdactiviteit van de blindenbibliotheek is het inspreken van boeken, tijdschriften, kranten en allerlei kleine lectuur.  Daarnaast worden diverse geschreven materialen omgezet in braille, gedrukt en verstuurd naar mensen die dat gebruiken.

De blindenbibliotheek is voor heel veel mensen een onbekende wereld. Het is een heel boeiende en fascinerende instelling, waar heel veel mensen mee te maken hebben.

Zoals de vrijwilligers die dagenlang in een studio verschillende boeken inlezen, medewerkers die boeken vertalen en drukken in braille. En natuurlijk de mensen die gebruik maken van de blindenbibliotheek. Verhalen van mensen die blind zijn (geworden) en troost vinden in het lezen van de boeken.

Deze documentaire over het dagelijks leven van deze unieke instelling vertelt zowel de verhalen van de vrijwilligers als van de lezers.

Uitzenddatum: maandag 24 juli 2017, 17.20 uur (ieder uur herhaald)

Meer over dit onderwerp:
GLD doc
Deel dit artikel:

Reageren