Pierre Janssen - In de greep van de kunst

ARNHEM - Pierre Janssen (1926-2007) is voor een grote groep Nederlanders een begrip: hij is de lange, magere buitengewoon fascinerende presentator, die met trillende handen het televisieprogramma Kunstgrepen van de AVRO presenteerde.

Jarenlang (van 1959 tot 1975) boeide hij op de zondagavond prime time een miljoenenpubliek. Janssen maakte kunst voor een breed publiek toegankelijk en invoelbaar en maakte op velen een onuitwisbare indruk. In deze Close Up-documentaire van Lex Reitsma komen mensen aan het woord die hem van zeer dichtbij en intensief hebben meegemaakt. Door persoonlijke gesprekken en uniek archiefmateriaal leert de kijker Pierre Janssen op een nieuwe manier kennen. De documentaire was eerder te zien op 28 mei 2017 bij AVROTROS.  

De documentaire is gekoppeld aan de Dubbeltentoonstelling Pierre Janssen - In de greep van de kunst van Museum Arnhem en Stedelijk Museum Schiedam, 8 april 2017 – 15 oktober 2017. Een expositie over oud-directeur, conservator, tv-persoonlijkheid én museumman Pierre Janssen.

Uitzending: woensdag 26 juli 2017, 17.20 uur (ieder uur herhaald)

 

Meer over dit onderwerp:
GLD doc
Deel dit artikel:

Reageren