Bier voor minderjarige wandelaars? O, het is alcoholvrij

NIJMEGEN - Ophef op de Wedren. In de tasjes die deelnemers krijgen wanneer ze hun startbewijs ophalen zit bier. Voor volwassenen geen punt, maar kinderen die meedoen krijgen de blikjes ook. Overigens gaat het om 0.0, dus is het bier zonder alcohol.

Toch hebben veel ouders er geen goed woord voor over. Ze mopperen wat af. Maar de 0.0-blikjes zitten in de deelnemerstasjes dus kennelijk mag dat.

Overigens vindt niet iedereen het een probleem. Een moeder zegt tegen Omroep Gelderland 'verbaasd' te zijn, maar meer ook niet: 'We vinden het niet een groot probleem. De organisatie kan niet overal rekening mee houden.' De vader is er juist wel blij mee: 'Best lekker met dit weer.'

'Ik vind het niet zo lekker'

Manu Pancras vindt het wel grappig, maar drinkt het niet op: 'Ik vind niet zo lekker.' Moeder Irene vindt het niet zo handig van de organisatie: 'Ze kunnen het blikje er ook gewoon uithalen als ze zien dat het een kind is.' Jens (14) vindt het bier niet lekker, want het smaakt naar bier. .

Wat zegt de politie daarover?

Het mag. Je mag alcoholvrij bier kopen zonder identiteitskaart, schrijft de politie op het internet. 'In alcoholvrij bier zit namelijk geen alcohol, daarom mag iedereen het kopen en drinken en is er geen legitimatiebewijs voor nodig.'

Dus deelnemers: proost. Maar houd het wel op alcoholvrij bier onder het lopen. Alcohol versnelt namelijk je polsslag en ademhaling en onttrekt vocht aan je lichaam waardoor je vaker moet plassen. Hierdoor neemt je conditie af. Dat zegt het Trimbos Instituut.

En de organisatie?

De mensen achter de Vierdaagse halen de schouders op. Energydrinks zijn volgens een aanwezige arts slechter dan alcoholvrij bier.

 

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen 4Daagse Nieuws 2017
Deel dit artikel:

Reageren