Carl krijgt erepenning voor redden oude man met rollator

WOLFHEZE - Burgemeester Agnes Schaap heeft maandagochtend een Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon aan Carl Boelens uit Wolfheze uitgereikt. Het is de eerste keer dat de gemeente Renkum de Erepenning uitreikt.

Met gevaar voor eigen leven redde de 21-jarige Carl een oude heer van het spoor in Wolfheze. Hij was samen met zijn zus op weg naar Doorwerth toen zij zagen dat een oude heer met zijn rollator bleef steken in de spoorrails terwijl de spoorbomen bij de overgang al dicht waren. Boelens sprong uit de auto om de man te helpen.

Op het moment dat hij en de man nog maar net over het spoor waren, raasde de intercity vanuit Arnhem rakelings langs hen heen. Door de enorme wind die deze trein veroorzaakte, werden zij weer een stuk richting de trein gezogen. Hierop maakte de trein een noodstop waardoor de conducteur kon vaststellen dat het goed was afgelopen. Na het incident ontfermden omstanders zich over de twee.

De Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon wordt toegekend aan personen die een menslievende daad hebben verricht die de kenmerken draagt van moed, beleid en zelfopoffering.

Carl Boelens met de 77-jarige Willem Stijsiger. Foto: Gert Budding

 

Meer over dit onderwerp:
Renkum Spoorwegen
Deel dit artikel:

Reageren