Wie legt de vlag op het graf van Vierdaagsegek Eddie?

NIJMEGEN - Eddie Otten, in de volksmond ook wel 'Gekke Eddie' genoemd, was een enorme Vierdaagsegek. Tot hij in 1997 overleed. En vorig jaar lag er tot ieders verbazing een Vierdaagsevlag bij zijn graf. En dit jaar gebeurde dat opnieuw, maar wie legt die vlag daar telkens neer?

Dat wil Hennie Smit, de beheerder van het kerkhof, nu wel eens weten. Zij wilde dit jaar een Vierdaagsevlag planten bij het graf van Eddie, maar iemand was haar nu dus voor.

Eddie Otten was een geliefd man in Nijmegen. Hij had een verstandelijke beperking en woonde in de Groesbeekse tehuizen. Wie zijn naam hoort, kan een glimlach meestal niet onderdrukken. Hij was gek op de Vierdaagse en liep ieder jaar het laatste stukje mee.

'Hij liep hem nooit helemaal, maar wel het laatste stukje met zijn speciale loopje. Dan kreeg hij applaus en soms gladiolen en dan zag je hem helemaal gelukkig zijn', vertelt Smit.

Wie o wie?

Vorig jaar lag er tot grote verbazing van de beheerder van het kerkhof, Hennie Smit, ineens een Vierdaagsevlag op zijn graf. Een traditie die Hennie graag in ere wil houden. Maar iemand was haar wederom voor.

De grote vraag is nu; wie vindt net als Hennie dat Eddie niet vergeten mag worden en is verantwoordelijk voor de vlag op zijn graf?

 

 

Deel dit artikel:

Reageren