Kersverse burgemeester verzamelt nuttige info tijdens wijkbezoeken

MALDEN - Verkeershinder, meer activiteiten voor de jeugd en eenzaamheid onder ouderen. Dat zijn een paar thema's die de kersverse burgemeester Marriët Mittendorff van Heumen mee terugneemt naar het gemeentehuis. De bestuurder heeft tijdens de eerste drie maanden van haar baan alle wijken en dorpen in de gemeente bezocht om kennis te maken.

De bezoeken hadden als thema 'Samen leven in de wijk'. De burgemeester benadrukte dat ze het belangrijk vindt dat de gemeente aansluiting heeft met de mensen in de wijken en dorpen; de gemeente wil laagdrempelig bereikbaar zijn.

'Wat als u zelf burgemeester was?'

Mittendorff wilde graag van inwoners horen wat er speelt in hun directe omgeving en wat zij zouden veranderen als zij zelf burgemeester zouden zijn. De deelnemers kwamen met verschillende aandachtspunten.

Eén daarvan is dat mensen elkaar veel meer willen ontmoeten en samen dingen willen doen. Soms zien ze geen mogelijkheden om dat voor elkaar te krijgen. In Malden zijn ook niet zo veel geschikte ruimtes om samen te komen voor een schappelijke prijs.  

Rijksweg en communicatie

De Rijksweg (N844) werd vaak genoemd als heikel punt. De weg waar dagelijks 20.000 auto's van en naar Nijmegen overheen rijden, splijt het dorp Malden in tweeën. De gemeente heeft over deze provinciale weg wel vaak contact met de provincie, maar tot nu toe heeft dat nog niets opgeleverd.

Deelnemers aan de wijkbezoeken gaven daarnaast veelvuldig aan dat zij communicatie vanuit de gemeente missen. Zij vinden dat er meer verteld moet worden over wat er gebeurt in Heumen.

Lintjes aan huis

Burgemeester Mittendorff toonde eerder al dat ze graag het gemeentehuis verlaat om de wijken en dorpen in te gaan. Eind april ging ze de koninklijke onderscheidingen in haar gemeente persoonlijk aan huis uitreiken.

Kijk de reportage over de onderscheidingen terug:

Meer over dit onderwerp:
Heumen
Deel dit artikel:

Reageren