Nieuws

Na 2 jaar nog geen schadevergoeding voor slachtoffers afgebroken tak Zutphen

Twee jaar nadat in Zutphen 6 mensen gewond raakten door een afgebroken tak hebben slachtoffers nog geen schadevergoeding van de gemeente gekregen. Zutphen weigert aansprakelijkheid zegt letselschadespecialist Huub van Dijk. 'We wachten af of de gemeente nog van gedachte verandert, want anders stappen we waarschijnlijk naar de rechter', aldus Van Dijk, die drie slachtoffers vertegenwoordigt.
ZUTPHEN - Twee jaar nadat in Zutphen 6 mensen gewond raakten door een afgebroken tak hebben slachtoffers nog geen schadevergoeding van de gemeente gekregen. Zutphen weigert aansprakelijkheid zegt letselschadespecialist Huub van Dijk. 'We wachten af of de gemeente nog van gedachte verandert, want anders stappen we waarschijnlijk naar de rechter', aldus Van Dijk, die drie slachtoffers vertegenwoordigt.
Het ging op 16 juli 2015 mis aan de Rijkenhage, waar zo'n 30 mensen aan de oever van de Berkel stonden te wachten op een fluisterboot. Een enorme tak van een kastanjeboom brak af en raakte een groepje.
Zes slachtoffers moesten naar het ziekenhuis. Vijf van hen zouden blijvend letsel hebben overgehouden aan het ongeval.

Bloedingsziekte

De boom leed al langer aan de paardenkastanjebloedingsziekte. Daardoor verzwakken bomen, waardoor delen kunnen afbreken. Volgens Van Dijk had de gemeente de boom niet alleen vanaf de grond moeten inspecteren, maar ook vanuit een hoogwerker. 'Dan was dit ongeluk mogelijk voorkomen.'
Naderhand heeft de gemeente een aantal bomen gekapt en aanvullend onderzoek laten doen naar de andere bomen aan de Rijkenhage. Daaruit bleek dat nog meer bomen ziek waren. Vijf van de tien overgebleven kastanjes vormden een gevaar.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!