Festivalgangers krijgen geen genoeg van de Zwarte Cross

LICHTENVOORDE - De Zwarte Cross blijft immens populair onder festivalgangers. De 21ste editie van het festival bij Lichtenvoorde was net als vorig jaar volledig uitverkocht. Er waren in totaal 220.000 bezoekers te vinden op het festivalterrein.

Donderdag gingen de poorten van de camping open. Vanaf vrijdag konden de bezoekers drie dagen genieten van muziek, stunts, cross en theater op 32 podia verspreid over het gigantische terrein. Onder anderen Chef' Special, Guus Meeuwis en Golden Earring traden op.

De bezoekersaantallen per dag:
Donderdag: 25.000
Vrijdag: 65.000
Zaterdag: 65.000
Zondag: 65.000

Voor het eerst wist de Zwarte Cross de Dutch Masters of Motorcross binnen te halen. Daarmee waren er wereldtoppers op de baan te zien.

Crash stuntman op Zwarte Cross

Een smetje op het festival was de zware crash van stuntman William van den Putte, een bekende Belgische stuntman. Hij kwam bij Ground Hero hard op de grond terecht en werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Hij ligt daar met een zware hersenschudding en een gebroken neus.

Volgend jaar

De data voor volgend jaar zijn door de organisatie bekendgemaakt. Volgend jaar wordt het festival op 12,13,14 en 15 juli gehouden.

Meer over dit onderwerp:
De Zwarte Cross Zwarte cross
Deel dit artikel: