VIDEO: Bekende stuntman buiten levensgevaar na zware crash op Zwarte Cross

LIEVELDE - De bekende Belgische stuntman William van den Putte is buiten levensgevaar na de zware crash op het festivalterrein van de Zwarte Cross bij Lichtenvoorde. Dat meldt de organisatie.

'Het was voor ons enorm schrikken, maar we kunnen gelukkig melden dat hij buitenlevensgevaar is. Hij ligt met een zware hersenschudding en een gebroken neus in het ziekenhuis', meldt woordvoerder Maarten Kok van de organisatie op Radio Gelderland. De stunts op Ground Hero op het terrein van de Zwarte Cross bij Lichtenvoorde gaan vandaag door. Na de zware crash werd het programma gisteren afgelast.

Van den Putte vaker ongelukkig geland

Op amateurbeelden is te zien dat hij met zijn motor via een schans wordt gelanceerd en door de lucht gaat. Bij de landing raakt hij met zijn achterwiel nog de schans en valt er hard naast. Daarna blijft hij op de grond liggen en rennen mensen naar hem toe.Vrij snel was er ambulancepersoneel ter plaatse. Ook was een traumahelikopter opgeroepen.

Hij werd volgens omstanders zwaargewond met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. William van den Putte is geen onbekende op de Zwarte Cross. In 2012 deed hij een spectaculaire stunt op het festival. Hij sprong met zijn motor over het hoofdpodium. Toen ging het ook niet helemaal goed. Na een wat ongelukkige landing kon hij vanwege een dikke arm en stramme spieren even niet meer springen.

Meer over dit onderwerp:
De Zwarte Cross Zwarte cross
Deel dit artikel:

Reageren