Nieuws

Baasje (8) van beschoten kat: 'Waarom probeer je een levend wezen te doden?'

De 8-jarige Lars snapt er niets van. Zijn kat, Balthazar, is vorige week in Vuren beschoten. Zestien kogeltjes en het pootje van het beestje is verbrijzeld. 'Ik snap niet dat je probeert om een levend wezen te doden. Ik vind het al erg dat mensen jagen op andere dieren', vertelt Lars. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De 8-jarige Lars snapt er niets van. Zijn kat, Balthazar, is vorige week in Vuren beschoten. Zestien kogeltjes en het pootje van het beestje is verbrijzeld. 'Ik snap niet dat je probeert om een levend wezen te doden. Ik vind het al erg dat mensen jagen op andere dieren', vertelt Lars.
Met de kat gaat het inmiddels beter. Twee van de kogeltjes zijn verwijderd, de rest kan blijven zitten zonder nadelige gevolgen voor het beestje. 'Het gaat goed, maar je ziet het nog wel', legt Lars uit.
Baasje (8) van beschoten kat: 'Waarom dood je een levend wezen?'
Ook de vader van Lars, John, is boos. 'Je bent witheet op dat moment. Je kan alleen maar denken, als ik weet wie het gedaan heeft pak ik hem.' De politie is nog steeds op zoek naar getuigen van de beschieting van de kat.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!