Nieuws

Romeins schip De Victoria museumpark in getakeld

HEILIG LANDSTICHTING - Het Romeinse patrouilleschip De Victoria is vanuit het LWL-Museum in Münster naar Orientalis in Heilig Landstichting gebracht. Deze zaterdag is het vaartuig het museumpark binnen gehesen.
De Victoria is een replica van een Romeins schip uit de eerste eeuw van onze jaartelling. Het zestien meter lange vaartuig kon niet via de deur naar binnen en moest daarom over het kassagebouw van het museum worden getakeld. Dat verliep zonder problemen.
De Victoria komt naast De Liburna te liggen, waarna voor het eerst sinds de val van het Romeinse Rijk twee Romeinse patrouilleschepen samen te zien zijn. 
Foto: Omroep Gelderland

Groot onderhoud

De Victoria is tot eind augustus in Orientalis voor groot onderhoud. Speciaal daarvoor is een Romeinse scheepswerf ingericht als onderdeel van de Romeinse Limes Zomer. 
Promotiebureau RomeinenNU is nog dringend op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de onderhoudswerkzaamheden. Ook mensen met twee linkerhanden kunnen zich aanmelden, want alles is te leren, zegt Gé den Bok van het bureau.
Volgens hem is De Victoria in september in Arnhem te bewonderen.