Nieuws

Honig Nijmegen 150 jaar: voormalige werknemers missen hun werk nog altijd

NIJMEGEN - 'Als ze het weer zouden openen, zouden ze meteen weer terugkomen', zegt voormalig werknemer Berry van Driel. De liefde zit diep bij de mensen die hebben gewerkt in de Honig-fabriek in Nijmegen. In 2012 viel het doek. De soeplucht waaide nooit meer over de stad. Dit jaar bestaat Honig 150 jaar.
Dat die liefde bij de oud-werknemers zo diep zit bleek wel toen onlangs een reünie werd georganiseerd. Meer dan 200 van de soepmakers, brintamakers en vermicellimakers kwam terug naar de fabriek om herinneringen op te halen.

Sloopkogel volgt

Het grootste deel van de oude fabriek staat er nog, maar wordt nu bevolkt door allerhande kleine bedrijfjes. Rond de hoge gele meeltoren zijn sinds de reünie tientallen panelen met foto's en korte teksten over het Honigwerk te zien. Ze vertellen het verhaal van de vele honderden mensen die hier ooit hun brood verdienden. 
De panelen zullen de komende jaren aan de buitenmuren blijven hangen tot de sloopkogel komt. Een deel van het complex zal uiteindelijk moeten wijken voor nieuwbouwwoningen. Het is de bedoeling dat het oudste deel gespaard wordt en deel blijft uitmaken van de nieuwe woonwijk.
Honig-medewerkers uit vervlogen tijden (foto: Stichting Oud Honig Medewerkers):
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!