Onmisbaar en steeds jonger; de blarenprikkers

NIJMEGEN - Het Nederlandse Rode Kruis zet steeds meer jonge vrijwilligers in tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Van de zevenhonderd hulpverleners zijn er bijna tweehonderd jonger dan dertig jaar.

'Een tendens waar we heel blij mee zijn. Uiteraard zijn we ook heel blij met vrijwilligers van andere leeftijden, maar we hopen juist dat deze jonge groep zich langere tijd voor het Rode Kruis wil blijven inzetten', aldus Nynke Smit-Berendsen, projectleider van het Rode Kruis voor de Vierdaagse.  De jongste vrijwilliger in Nijmegen is 16 jaar.

Mobiele teams bij topdrukte

Dit jaar zet het Rode Kruis voor het eerst zogenoemde spitsteams in. Deze twee teams springen tijdens de spitstijden bij op posten waar dat op dat moment nodig is. 'Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat de wachttijd zo kort mogelijk is en er zoveel mogelijk blaren geprikt kunnen worden', concludeert Smit-Berendsen.

Blaren en insectenbeten

Tijdens de komende editie zet het Rode Kruis 446 EHBO’ers, 32 verpleegkundigen en vijftien artsen in. Zij behandelen de hele week kleine en grote ongevallen: van blaren en krampen tot insectenbeten en flauwtes. Vorig jaar prikte het Rode Kruis 12.645 blaren. 

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen 4Daagse Nieuws 2017
Deel dit artikel:

Reageren