Nieuws

16 kogels in lichaam kat na beschieting

De politie is in Vuren op zoek naar getuigen van de beschieting van een kat. Het beestje werd vorige week naar de dierenarts gebracht met een naar het leek gebroken poot. Op de röntgenfoto bleek echter dat er zestien kleine kogeltjes in het onderlichaam van de kat zitten. © Politie Lingewaal-Neerrijnen
VUREN - De politie is in Vuren op zoek naar getuigen van de beschieting van een kat. Het beestje werd vorige week naar de dierenarts gebracht met een naar het leek gebroken poot. Op de röntgenfoto bleek echter dat er zestien kleine kogeltjes in het onderlichaam van de kat zitten.
'Balthazar ligt er nog steeds een beetje levenloos bij, maar het gaat goedkomen', zo zegt John van Nieuwaal uit Vuren. De familie Nieuwaal heeft drie katten, maar dit was toch wel vooral de kat van het 8-jarige zoontje van de familie en hij was aanvankelijk ontroostbaar toen hij hoorde dat zijn kat was beschoten.

Schot hagel

Volgens de dierenarts zijn de kogeltjes van een schot hagel. Eén van zijn pootjes is daarbij verbrijzeld. Inmiddels heeft de kat een ijzeren pin in zijn poot en moet het zo gaan herstellen. Van de 16 kogels zijn er twee operatief verwijderd. De rest zit er nog, maar is ongevaarlijk. Het zijn geen loodkogeltjes en het zal door het lichaam worden ingekapseld.

1500 euro kosten

'Balthazar is nog flink aan de pijnstilling en de ontstekingsremmers. Het is heel verdrietig voor mijn zoontje en het belangrijkste is natuurlijk dat de kat er weer bovenop komt. Maar ik moet zeggen dat ik de kosten ook niet echt leuk meer vind. Het heeft ondertussen al zo'n 1500 euro gekost. Natuurlijk hoop ik dat ze de dader vinden om wat er gebeurd is, maar ook omdat ik hoop dat ik de schade op iemand kan verhalen. Of misschien is het wel een jager die het per ongeluk heeft gedaan en kan die het verhalen op zijn aansprakelijkheidsverzekering.'
Getuigen kunnen contact opnemen met de politie.