Doetinchem ziet Denemarken van België winnen

DOETINCHEM - Voetbalsters uit heel Europa keken er al weken naar uit: zondagavond startte het EK voetbal voor vrouwen. Doetinchem is een van de speelsteden. Op de Vijverberg won Denemarken zondagavond van België, het werd 1-0.

Voor de wedstrijd was het gezellig in de stad, rond 18.00 uur trokken de supporters naar het stadion, de Belgen en Denen deden dat gebroederlijk naast elkaar.

België en Denemarken zitten in de groep met Nederland, dat eerder op de avond met 1-0 van Noorwegen won.

UEFA-delegatie in hotel Villa Ruimzicht

Naast de wedstrijd van zondag worden er nog vier wedstrijden op de Vijverberg gespeeld. Drie groepswedstrijden en een kwartfinale. Hoeveel buitenlandse supporters er naar Doetinchem komen voor de vijf EK-wedstrijden, is nog niet bekend.

Wethouder Peter Drenth verwacht dat vooral de horeca kan profiteren van het EK. Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem doet in ieder geval goede zaken: een delegatie van de Europese voetbalbond UEFA verblijft drie weken in het hotel.

Fanzone

De voetbalactiviteiten spelen zich niet alleen af in en rond stadion De Vijverberg. Bij restaurant IJsselkade is een fanzone ingericht, waar zondagavond de openingsceremonie en de eerste wedstrijd van de Nederlandse dames op een groot scherm te zien waren. Mogelijk komen de Oranje Leeuwinnen ook nog in Doetinchem in actie. Dan moeten ze zich wel als groepswinnaar plaatsen voor de kwartfinale, die op 29 juli in de Achterhoekse stad gespeeld wordt.  

 

Meer over dit onderwerp:
Doetinchem
Deel dit artikel:

Reageren