Renkum blijft meebetalen aan Airborne Wandeltocht

OOSTERBEEK - De gemeente Renkum blijft meebetalen voor de jaarlijkse Airborne Wandeltocht waar jaarlijks zo'n 40.000 mensen in meelopen.

De Airborne Wandeltocht in Oosterbeek is het grootste eendaagse wandelevenement ter wereld. Bij de wandeltocht wordt stilgestaan bij de Slag om Arnhem in de Tweede Wereldoorlog, maar voor veel Oosterbekers is het ook het jaarlijkse dorpsfeest.

Steeds meer kosten

De tocht wordt sinds 1947 georganiseerd, maar de organisatie moet aan steeds meer eisen voldoen en die ook zelf betalen. Zo moeten er hekken worden geplaatst en verkeersregelaars worden ingezet. 'Dit maakte het voor de organisatie steeds moeilijker om het financiële plaatje rond te krijgen', zegt voorzitter Wilma Luckel van de Airborne Wandeltocht.

De gemeente Renkum heeft daarom besloten om een deel van de eisen voor haar rekening te nemen, zoals het plaatsen van verkeersborden en vlaggenmasten en de schoonmaak van het evenemententerrein. De gemeente besteedt een kleine 70.000 euro per jaar aan de Airborne Wandeltocht.

Gerust hart

'Vanwege de historische verbondenheid met de Wandeltocht én het belang dat wij hechten aan het voortbestaan van de Airborne Wandeltocht', zegt burgemeester Agnes Schaap.

De organisatie is blij met het gebaar van de gemeente: 'Het stelt ons in de gelegenheid de toekomst met een gerust hart tegemoet te zien', aldus voorzitter Luckel.

Meer over dit onderwerp:
Oosterbeek Renkum Airborne
Deel dit artikel: