Nieuws

Groen licht voor windmolens langs N325

De vier windmolens langs de N325 in Arnhem kunnen er komen. De gemeenteraad van Arnhem zette maandagavond het licht op groen. Volgens mede-initiatiefnemer David Willemsen draaien de turbines eind volgend jaar. © Pexels
ARNHEM - De vier windmolens langs de N325 in Arnhem kunnen er komen. De gemeenteraad van Arnhem zette maandagavond het licht op groen. Volgens mede-initiatiefnemer David Willemsen draaien de turbines eind volgend jaar.
'Het is geweldig dat Arnhem de beslissing heeft genomen om grootschalig duurzame energie te produceren binnen zijn eigen stadsgrenzen', laat Willemsen weten.
Voordat het zogenoemde Windpark Koningspleij gerealiseerd kan worden, moet nog een aantal stappen worden gezet. Willemsen: 'Drie van de vier windmolens zijn een burgerinitiatief. Dit betekent dat inwoners uit Arnhem en omgeving kunnen mee-investeren door het kopen van windaandelen.'

Bezwaren omwonenden

Toen de plannen voor de windmolens bekend werden, stond niet iedereen te springen. Een bewonersplatform heeft bezwaren. Omwonenden in de Arnhemse wijk Presikhaaf en buurgemeente Westervoort zouden veel last krijgen van onder meer slagschaduw van de windmolens.
Het is nog niet bekend hoe hoog de windmolens worden. De turbines zijn nog niet gekozen. De zogenoemde tiphoogte (de afstand tussen de voet van de mast en het hoogste punt van de rotor) is 148 tot 180 meter.
Er komt langs de Pleijroute ook nog een zonneveld van 6 hectare.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!