Mysterieuze klokkenmaker is weer bezig

NIJMEGEN - Opeens hangen ze er weer. Bizar ogende klokken. In elkaar geknutseld en opgehangen door een onbekende. Dit maal zijn ze gespot in het centrum van Nijmegen.

Onder meer aan de Waalbrug, in de Prins Bernhardstraat en bij de Honigfabriek. De kunst- dan wel knutselwerkjes hebben nog het meest weg van koekoeksklokken die veranderd zijn in kleurrijke monstertjes.

Een klok onder aan de Waalbrug in Nijmegen. (Foto: Omroep Gelderland)

Rijkswaterstaat vond ze te gevaarlijk

In de zomer van 2015 doken ze massaal op langs de snelweg A15 en een deel van de A2. En ook toen al werden ze in steden aangetroffen. In Tiel, Culemborg en Nijmegen bijvoorbeeld.

Rijkswaterstaat liet de klokkenmonstertjes langs de snelwegen destijds weghalen. Te gevaarlijk, vonden ze daar. Het zou te veel kunnen afleiden of voor ongelukken zorgen als er zo'n ding van een viaduct naar beneden kwam.

Weet u waar er nog meer van die 'vrolijkheid' hangt? Maak even een fotootje omroep@gld.nl of laat een berichtje achter op onze Facebookpagina. Verklappen wie ze maakt mag natuurlijk ook! Of met de eer strijken, als u het zelf bent.

 

UPDATE:

Sylvana Bartels uit Nijmegen laat op Facebook weten dat de maker zich Tik Toy noemt. Zijn Instgram-account staat barstens vol met nog veel meer kleurige klokkenmonstertjes. Ze lijken ook niet voor niets op klokken, blijkt op een andere webpagina van de maker van de street art. Daar schrijft hij: 'Als je de tijd neemt om om je heen te kijken; bewust bent van je omgeving, kan je soms ineens op een onverwachte plek iets moois tegen komen.'

 

reportage van augustus 2015:

Zie ook: Nog veel meer mysterieuze kunst aangetroffen in de Betuwe

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nijmegen Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: