Zwembaden en sauna's gecontroleerd op energiebesparing

BARNEVELD - Zijn de installaties goed ingeregeld en onderhouden? En welke andere maatregelen hebben de Gelderse zwembaden en sauna's genomen om energie te besparen? Dat controleren de Gelderse Omgevingsdiensten dit jaar. Woensdag zijn het Oosterbosbad en zwembad de Veluwehal in Barneveld aan de beurt.

Sinds maart worden baden en sauna’s gecontroleerd op de wettelijke verplichting tot energiebesparing. Hierover zijn in het Nationaal Energieakkoord afspraken gemaakt. Bedrijven zijn vanuit de Wet milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen die binnen vijf jaar kunnen worden terugverdiend.

Gelderse aanpak

De provincie, gemeenten, omgevingsdiensten en bedrijfsleven hebben onder de noemer het Gelders Energieakkoord een gezamenlijke aanpak ontwikkeld. Het doel is dat Gelderse bedrijven in 2020 minimaal voldoen aan wat wettelijk is voorgeschreven.

Veel energie besparen door goed onderhoud 

Geen tijd, geen kennis, geen financiering. Daar lopen ondernemers zoal tegenaan als het gaat om energiebesparende maatregelen. De Gelderse Ondernemingsdiensten proberen die knelpunten weg te nemen en controleren of onder andere de baden en sauna's op de goede weg zijn. Vooral door installaties goed in te regelen adequaat te onderhouden blijkt vaak veel energie bespaard te kunnen worden.

 

Meer over dit onderwerp:
Barneveld
Deel dit artikel: