Demonstratie tegen Marcouch verloopt rustig; één aanhouding

ARNHEM - Voor het stadhuis in de gemeente Arnhem is woensdagmiddag gedemonstreerd tegen de komst van Ahmed Marcouch als burgemeester van de gemeente Arnhem.

De demonstratie is een initiatief van de PVV, maar ook de extreemrechtse bewegingen NVU en Pegida waren bij de demonstratie aanwezig. Voor het stadhuis was veel politie op de been. Namens de PVV waren Geert Wilders en Marjolein Faber, fractievoorzitter van de Gelderse PVV-fractie aanwezig. Even na 16.00 uur werd een groep tegen Wilders weggestuurd bij de demonstratie, zij stonden daarna een stukje verder.

Rond 16.30 uur was de demonstratie afgelopen. Daarna werd het snel rustig bij het stadhuis. Volgens de gemeente Arnhem is er één aanhouding verricht, de man zou iemand hebben mishandeld. Bij de aanhouding verzette hij zich en raakte een agent lichtgewond.

Livestream van de demonstratie:

Rondom de demonstratie stonden enkele honderden mensen. Een deel van die mensen demonstreerde. Volgens een verslaggever is er in ieder geval een persoon aangehouden. Ook was er iemand die Wilders wil verblijden met een bakje baklava.

Ahmed Marcouch volgde de demonstratie niet. 'Dat is aan de politie en de huidige burgemeester. Iedereen heeft het goed recht om te demonstreren, maar ik vind het een rare verschijning. Zo'n aanstelling is aan de gemeenteraad.' Bovendien had Marcouch wel andere dingen aan zijn hoofd. 'Mijn dochter krijgt haar diploma, dat is belangrijker dan het volgen van Wilders.' 

Na de demonstratie reed de auto van Wilders nog een paaltje omver.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Arnhem Regio Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: