Tien tips over sukkelige inbreker die arm breekt

TIEL - Een inbreker heeft waarschijnlijk zijn arm gebroken toen hij over een schutting klom en viel. Dinsdagavond werden in Opsporing Verzocht duidelijke camerabeelden vertoond van de actie. Dat leverde tien tips op waarmee de politie aan de slag kan.

Op de beelden is te zien hoe drie mannen in februari over een schutting klimmen om in te breken in een woning aan de Meeslaan in Tiel. Eén van de inbrekers komt daarbij ongelukkig ten val. Het filmpje is inmiddels meer dan een half miljoen keer bekeken.

Overval en inbraak

De bewoners van het pand hebben geen best jaar. Een maand voor de inbraak werd het echtpaar slachtoffer van een overval. Het stel werkt op de markt en vertrekt daarom op zondagochtenden vaak rond 07.00 uur van huis. Op 8 januari 2017 worden ze opgewacht door 2 mannen. Die slaan en schoppen de 53-jarige man van het echtpaar, maar het lukt hen niet het huis binnen te komen.

Goede camerabeelden

Na de overval hangen de slachtoffers camera's op. Daardoor zijn er goede beelden van de inbrekers die de woning een maand later bezochten. Terwijl hun maat zijn pijnlijke arm vasthoudt, tikken de twee anderen een ruit in en gaan de woning binnen. Een paar minuten later vertrekken ze, zonder buit.

Mogelijk dezelfde daders

De politie vermoedt dat er een verband is tussen de overval in januari en de inbraak in februari. Het zouden dezelfde daders kunnen zijn, of bekenden van elkaar kunnen zijn. Mogelijk waren de daders in het huis op zoek naar contant geld, maar dat was beide keren niet het geval.

Witte Peugot

Kort voor de inbraak is op de bewakingsbeelden een witte Peugeot 206 te zien. Mogelijk is dit de auto die de inbrekers gebruiken. Het kenteken is niet goed zichtbaar, maar volgens de politie is de auto is ergens tussen 1999 en 2006 gebouwd. Op die 5e februari reed de Peugeot met winterbanden.

Meer over dit onderwerp:
Tiel
Deel dit artikel: