Van Vleuten verplettert concurrentie in Giro-tijdrit

ROSETO DEGLI ABRUZZI - Wielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen heeft in de Giro Rosa de vijfde etappe gewonnen. Ze boekte in een tijdrit over terrein met lichte hoogteverschillen haar tweede etappezege.

Van Vleuten prolongeerde vorige maand in het Montferland haar nationale titel tijdrijden. In de rood-wit-blauwe trui zette ze dinsdag in de tijdrit van de Giro Rosa de concurrentie op grote achterstand. Anna van der Breggen werd tweede met 41 seconden achterstand op Van Vleuten. De tijdrit ging over 12,7 kilometer en kende een paar lastige klimmetjes met een stijgingspercentage tot 20 procent.

Maandag verloor Van Vleuten veel tijd omdat ze niet op zat te letten. Ze leek daarmee een mogelijke overwinning in het eindklassement te verspelen. Dinsdagochtend liet ze via Twitter al weten dat ze in de tijdrit van plan was goed te presteren.

Het verschil met klassementleidster Van der Breggen is na de tijdrit nog 1.36. Van Vleuten staat derde, achter de Italiaanse Elisa Longo Borghini (op 1.00).

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Wageningen Giro Nieuws
Deel dit artikel: