Verdachte hotelmoord Arnhem voor de rechter

ARNHEM - Een 47-jarige man moet woensdag voor de rechter verschijnen voor een dubbele moord in voormalig hotel Rembrandt in Arnhem. De lichamen van hoteleigenaar Bennie Peters en een vrouw werden daar op 23 maart dit jaar gevonden.

Een dag later meldde de verdachte zich bij de politie. Het gaat om een tbs'er die als onderdeel van zijn behandeltraject als vrijwilliger bij het VoedselLoket in Almere werkte. Op 15 maart stal hij een bestelbus van het het loket en verdween hij. 

Dat de man verdacht wordt van twee moorden was een schok voor de medewerkers van het Voedselloket. 'Het is nog steeds onbegrijpelijk, hij was geliefd als vrijwilliger. Wij kennen hem als een leuke en betrokken vrijwilliger', zei directeur Peter Mons van het VoedselLoket kort na de aanhouding van de verdachte.

Geregeld daklozen in voormalig hotel

De tbs'er zou de 71-jarige Bennie Peters en een 73-jarige dakloze vrouw om het leven hebben gebracht in het hotel waar eigenaar Peters de laatste jaren geregeld daklozen liet verblijven. Reguliere gasten kwamen alleen nog als er grote evenementen in Arnhem waren.

De precieze toedracht van de moorden is nog onduidelijk. Mogelijk wordt daar tijdens de rechtszaak van woensdag meer over bekend.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Arnhem Criminaliteit Nieuws
Deel dit artikel: