Bedrijf flink gedupeerd na autokraken

VAASSEN - Bij autoschadeherstelbedrijf Tiemessen in Vaassen zijn in korte tijd meerdere keren auto's opengebroken. Het bedrijf zit met een enorme schade. Wie herkent de krakers?

In de vroege morgen op woensdag 17 mei wordt bij het autoschadebedrijf in Vaassen een gat in het hek geknipt. Twee daders kruipen naar binnen en gaan opzoek naar auto's om bij toe te slaan. Op bewakingsbeelden van het bedrijf Tiemessen aan de Riezebosweg is te zien hoe de mannen rond de auto's lopen en dat ze een aantal auto's open breken. In totaal slaan ze bij vier auto's toe, drie BMW's en een Volvo. 

Schade loopt snel op

Binnen korte tijd hebben de daders de buit en vertrekken ze weer.  Vooral koplampen en navigatiesystemen zijn gestolen. Totale schade: dik 22.500 euro. Na de kraak heeft het bedrijf de beveiliging verhoogd en is het terrein hermetisch afgesloten.

Gestolen auto's

Op het terrein staan auto's die zijn teruggevonden nadat ze zijn gestolen, door het bedrijf worden ze dan weer hersteld. Bij een aantal auto's is door de krakers een ruit ingeslagen, bij één auto is de bumper vernield en bij een andere auto is het slot geforceerd. Dat zorgt ervoor dat naast de weggenomen spullen ook de auto's beschadigd zijn geraakt.

Krakers komen terug

Bij hetzelfde bedrijf worden tussen 25 en 27 mei ook al diefstal en vernielingen gepleegd, in maar liefst negen voertuigen.

Tips

De politie zit klaar voor alle tips bij de opsporingstiplijn 0800-6070, of tip anoniem via M 0800-6070. Beide nummers zijn gratis.

Bureau GLD is elke woensdagavond om 17.20 uur te zien op TV Gelderland en wordt daarna elk uur herhaald.
Meer over dit onderwerp:
Bureau GLD
Deel dit artikel:

Reageren