Zo gaan plofkrakers te werk in Elburg

ELBURG - Beelden van plofkrakers zien we niet heel vaak. Hier zien we hoe twee mannen voorbereidingen treffen in Elburg. Wie herkent ze?

In de nacht van zondag op maandag 26 juni, tegen 3 uur die nacht, verschijnen twee daders bij een pinautomaat aan de Paterijstraat in Elburg. Beide zijn goed voorbereid en leggen in een paar minuten de spullen klaar om uiteindelijk de automaat van de Rabobank op te blazen.

Bewakingscamera kapot door knal

Door de enorme kan gaat de bewakingscamera kapot. De schade is groot. Voor zeker anderhalve ton heeft de bank schade. Na de plofkraak blijft de vestiging in Elburg dicht. De daders gaan er na de kraak, met de buit, vandoor. Volgens een getuige was aan het geluid te horen dat het om een snelle auto ging.

Daders

De mannen hebben de plofkraak goed voorbereid en de vermomming ook. Toch kan het zijn dat iemand ze herkent. Misschien heeft een van de mannen wel gesproken over zijn daad. Ze sloegen toe in de nacht van 25 op 26 juni in Elburg. 

Gelderse verdachten

Het kan goed zijn dat de verdachten helemaal niet uit Gelderland komen. Deel dit bericht, bijvoorbeeld via Facebook zodat ook vrienden uit andere regio's mee kunnen denken.

Tips

Opsporingstiplijn 0800-6070 (gratis) Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 (gratis).

Bureau GLD is elke woensdagavond om 17.20 uur te zien op TV Gelderland en wordt daarna elk uur herhaald.
Meer over dit onderwerp:
Bureau GLD
Deel dit artikel:

Reageren