Ging uw mobieltje om 12.00 uur ook af?

Ging uw mobieltje om 12.00 uur af? Dan is het waarschijnlijk een controlebericht vanuit de overheid. Ging uw telefoon niet af, dan kan het zijn dat u zich daarvoor nog moet aanmelden.

Dat is handig, want NL-Alert is het waarschuwingssysteem vanuit de overheid. Mensen worden gewaarschuwd als er in de buurt een grote brand is, of als er bijvoorbeeld een overstroming dreigt of als er problemen zijn met het drinkwater. 

Hoe krijgt u een bericht?

Steeds meer mobieltjes ontvangen NL-Alert automatisch. Op andere toestellen moet de gebruiker het systeem zelf installeren. Wie op het netwerk van KPN, Vodafone en T-Mobile zit, kan de berichten van de overheid ontvangen.

Begin 2016 kwam daar ook het 4G-netwerk van Tele2 bij. Een half jaar geleden werd NL-Alert ook al een keer getest. Die test is toen zonder problemen verlopen.

Hebt u geen bericht gehad, dan kunt u het alert ook zelf instellen via www.crisis.nl

Luchtalarm vervangen

Het systeem moet op termijn de luchtalarmsirenes vervangen. Over een paar jaar zal de maandelijkse sirenetest op elke eerste maandag van de maand helemaal verdwijnen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Nieuws
Deel dit artikel: