Nieuws

Moerassprinkhaan gespot in natuurgebied bij Hattem

Op zoek naar de moerassprinkhaan
In natuurgebied de Hoenwaard, bij het Gelderse Hattem, leeft de bedreigde moerassprinkhaan. Door het natte karakter kan het diertje er overleven.
HATTEM - In natuurgebied de Hoenwaard, bij het Gelderse Hattem, leeft de bedreigde moerassprinkhaan. Door het natte karakter kan het diertje er overleven.
De moerassprinkhaan staat op de Rode Lijst van het ministerie van Economische Zaken aangemerkt als vrij zeldzaam en kwetsbaar. In Nederland komt het dier dan ook bijna niet meer voor. Dat het juist in de Hoenwaard wel lukt komt doordat er aan natuurherstel wordt gedaan. De rivier De IJssel zorgt dat de grond er vochtig genoeg is voor de sprinkhaan.

Buitengewoon, Harm zwerft door Gelderland

Het natuurprogramma van TV Gelderland, Buitengewoon, Harm zwerft door Gelderland, besteed komende zaterdag aandacht aan het natuurgebied Hattemse Poort, waar de Hoenwaard bij hoort. Daar zijn de beelden van de moerassprinkhaan terug te zien. Maar ook bijvoorbeeld de zeldzame jeneverbesstruik. Harm praat bovendien met gasten die zich hard maken voor natuurbehoud, zelfs op landbouwgrond. 
Bekijk hier de hele uitzending: