Protestbijeenkomsten tegen regime in Turkije

ARNHEM - Koerden en sympathisanten hebben vanmiddag voor de deur van Omroep Gelderland aan de Rosendaalseweg in Arnhem een bijeenkomst gehouden. Ze protesteren tegen 'de ontmanteling van de democratie in Turkije'. Een andere groep demonstreert vanavond in het centrum van de stad om dezelfde reden.

De Koerden willen bovendien steun betuigen aan twee hongerstakers in Turkije die al 113 dagen niets anders eten en drinken dan water, suiker en zout. Ze verloren hun baan. Volgens de Koerden niet vanwege hun werkgever, maar vanwege het regime.

Honderden Koerden dood bij aanvallen

Volgens de Koerden worden democratisch gekozen vertegenwoordigers van de linkse partij HDP al sinds december zonder enige vorm van proces gevangen gehouden. En zijn bij aanvallen door het Turkse leger honderden Koerden, onder wie vrouwen en kinderen, om het leven gekomen.

De Koerden vroegen met de bijeenkomst aandacht voor het feit dat zij te lijden hebben onder het 'dictatoriale regime van Erdogan'. Ze overhandigden een verklaring aan enkele mensen van Omroep Gelderland.

 

 

Meer over dit onderwerp:
Arnhem
Deel dit artikel: