Nieuws

Huizen onbewoonbaar na hoosbui: 'Alles, alles is nat, alles'

APELDOORN - Drie huizen aan de Viltmakersdonk in Apeldoorn zijn door wateroverlast tijdelijk onbewoonbaar. Door de hevige regenval van woensdagmiddag kwam het rioolwater omhoog, waardoor de woningen blank kwamen te staan. De bewoners hebben voorlopig elders onderdak gevonden.
Kimmely van Dijk is één van de bewoners waar het riool overliep: 'Het riool eindigt bij mijn huis en dat van de buren. En dat zat verstopt. Het kwam via de douche en de wc omhoog. Het was regenwater, vermengd met modder en bladeren', legt ze uit.

Alles is nat

Van Dijk heeft met haar honden en kat de nacht doorgebracht op een vakantiepark in Beekbergen: 'Alles, alles is nat, alles.' De wasmachine, de droger, de koelkast, de laminaatvloer.
De calamiteitendienst heeft woensdagavond nog een waterzuiger geplaatst. Nu wacht Van Dijk op de komst van de expert van de verzekering. Ze verwacht dat het een maand gaat duren voor alles weer bij het oude is. Voor die tijd moet er volgens haar veel gebeuren: 'De muren moeten worden gesausd, er moet een nieuwe laminaatvloer in en er moeten nieuwe meubels uitgezocht worden.'
Radiopresentator Nieke Hoitink in gesprek met Kimmely van Dijk:

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!