Bijzondere Noordse witsnuitlibel leeft op Kootwijkerveen

UDDEL - De Noordse witsnuitlibel is een prachtig voorbeeld van hoe natuurbehoud succesvol kan zijn. Loop mee met Radio Gelderland en de auteur van de nieuwe Crosbill Veluwegids en u heeft grote kans om er één tegen te komen.

In Nederland komen ongeveer 65 soorten libellen voor. Dat komt omdat ons landje rijk is aan water. Waar veel soorten libellen bekend staan als zeer zeldzaam, doet de Noordse witsnuitlibel het de afgelopen jaren juist erg goed. Volgens Dirk Hilbers, auteur van de nieuwe natuurgids over de Veluwe komt dit doordat de vennetjes waar hij voorkomt goed beschermd worden. "Dat is het succes van natuurbehoud," vertelt Dirk over het natuurgebied dat beheerd wordt door Staatsbosbeheer. 

Monumentale bomen, edelherten, zwijnen...

Nieuwsgierig geworden? Wandel dan mee met verslaggever Laurens Tijink, Dirk Hilbers en ecoloog Kim Lotterman. Dirk Hilbers: "We lopen een prachtige route met bijzondere, monumentale bomen en het veengebied van Kootwijkerveen, waar edelherten, jonge zwijntjes en reeën verkoeling zoeken. Of we die ook daadwerkelijk te zien krijgen? Only one way to find out!” 

Radio Gelderland wandelt iedere eerste zondag van de maand met een gids én met luisteraars, kijkers en volgers door een fraai Gelders natuurgebied. Op zondag 2 juli zal dat het Kootwijkerveen zijn. U kunt u nog aanmelden via Buitengewoon/wandelen. De wandeling is live te volgen via het radioprogramma Zin in Zondag op Radio Gelderland.

Meer over dit onderwerp:
BuitenGewoon Radio BuitenGewoon Routes Natuur
Deel dit artikel:

Reageren