Wandelen niet meer stoffig, maar hip

HUISSEN - Wandelen is de populairste vrijetijdsactiviteit in Nederland. Ook deden er weer honderden lopers mee aan de zevende editie van de Exodus wandeltocht in Huissen. Sinds 2010 steeg het aantal wandelaars in Nederland van 6,6 naar 10,5 miljoen. Er lopen overigens meer vrouwen dan mannen, namelijk 55 om 45 procent.

De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KNWB) uit Nijmegen liet onderzoeken wat wandelen met mensen doet. Daaruit blijkt dat mensen wandelen associëren met louter positieve ervaringen. Ze noemen dan onder meer natuur, vrijheid, inspiratie, gezondheid en andere mensen ontmoeten.

Volgens de KNWB is wandelen door de jaren heen hip geworden en heeft het zich ontdaan van het oubollige, stoffige imago.

'Wandelen heeft zich de laatste jaren verder ontwikkeld. Er is inmiddels voor iedereen wel een geschikte vorm van wandelen. Zo zijn er heel veel verschillende soorten evenementen zoals traditionele natuurtochten en grote events als de Vierdaagse Nijmegen. Daarnaast worden er nog steeds nieuwe paden en routes ontwikkeld', aldus een woordvoerster van de KNWB.

 

Deel dit artikel: