VIDEO: Dode slang van vijf meter lang gevonden in Oosterbeek

OOSTERBEEK - Aan de Benedendorpsweg in Oosterbeek is vrijdagochtend een gigantische slang gevonden. Het reptiel is 4,70 meter lang en werd opgemerkt door passanten.

'Passanten waren de hond aan het uitlaten en roken een vreemde geur. Niet veel later zagen ze de gigantische slang liggen', vertelt Thijs Devlin van Stichting Dierenambulance Nederrijn. Hij denkt dat de slang al een paar dagen in de bosjes lag, omdat hij al in vrij vergaande staat van ontbinding verkeert. Het gaat om een boa constrictor.

Afbeelding

Foto: Gert Budding

Devlin en zijn team rukten met vier man sterk uit om het reptiel uit de bosjes te halen. Hij denkt dat de slang daar is gedumpt, omdat hij niet in een natuurlijke houding lag. 'Dit is erg ongewoon', merkt hij op.

'Gevonden voorwerp'

De slang is overgebracht naar een opslagplaats van de gemeente. Omdat de eigenaar niet bekend is, wordt de slang als 'zwerfdier' gezien. 'Dit betekent dat we eigenlijk verplicht zijn om het dier twee weken te bewaren, voor het geval de eigenaar zich meldt. Maar dat is in dit geval echt onmogelijk. Daarom wordt de slang maandag vernietigd', besluit Devlin.

Meer over dit onderwerp:
Oosterbeek
Deel dit artikel: