Minder of geen treinen vanaf Arnhem door staking

ARNHEM - NS-personeel legt vrijdagochtend tussen 05.00 en 10.00 uur het werk neer op station Arnhem. Hierdoor vertrekken er vanaf die plek minder of geen treinen. Ook het treinverkeer vanuit Nijmegen kan last ondervinden, meldt FNV Spoor.

Met deze actie vraagt het NS-personeel aandacht voor de veiligheid op de trein. Ze willen dat er een tweede conducteur wordt ingezet op de dubbeldekker. Ook willen de werknemers dat de NS meebiedt op regionale lijnen en dat de winkels op de stations in eigen beheer blijven.

'Vroeger was het op de dubbeldekkers één, twee keer per week foute boel. Nu zeg ik weleens: een dienst niet verrot gescholden is een dienst niet geleefd', vertelt een hoofdconductrice. 'Iedere dag maken mijn collega’s en ik agressie op de dubbeldekkers mee. Die tweede conducteur is voor mij echt heel belangrijk.'

Tweede staking

Het is de tweede keer in korte tijd dat NS-personeel het werk neerlegt. Afgelopen maandag reden er minder treinen vanaf Den Haag en Zwolle. De problemen op het spoor door die staking vielen mee. Hier en daar vielen treinen uit, maar er waren geen grote problemen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Arnhem Spoorwegen Nieuws
Deel dit artikel: