Nieuws

Doe iets goeds met uw oude mobiele telefoon

OLDEBROEK - Mobiele telefoons inzamelen voor Stichting Opkikker, Jesse Mulder uit Oldebroek is er fanatiek mee bezig. “Ik overwon kanker en verzamelde al 20.000 mobieltjes voor Stichting Opkikker en ga nu voor de 25.000!”
De 13-jarige Jesse Mulder zet zich sinds 2011 in als ambassadeur voor Stichting Opkikker. Dit doet hij onder andere door mobiele telefoontjes in te zamelen. Inmiddels heeft hij ruim 20.000 mobieltjes ingezameld wat ongeveer €44.000,- heeft opgebracht.Voor elke oude mobiel ontvangt Stichting Opkikker een vergoeding en hiermee kunnen zij Opkikkerdagen organiseren voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Toen Jesse startte met de inzameling was het doel om 100 mobieltjes in te zamelen. Nu, een aantal jaren later, is zijn doelstelling bijgesteld naar 25.000 mobieltjes!

Ambassadeur

'Ik ben ambassadeur geworden, omdat ik zelf van een Opkikkerdag heb mogen genieten. In 2011 was ik heel vaak in het ziekenhuis om te genezen van de ziekte kanker. Toen ik net klaar was met de behandelingen kreeg ik van Stichting Opkikker een Opkikkerdag. Dit was een hele bijzondere dag vol verrassingen. Ik mocht mee achterop een Harley, heb gevlogen in een helikopter, ben mee geweest in een supersnelle sportauto en mocht forel gaan vissen. Het was een dag om nooit te vergeten!'

Stichting Opkikker

Stichting Opkikker organiseert Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind, zodat de leuke dagen nét even iets langer duren. Om deze Opkikkerdagen te kunnen organiseren is Stichting Opkikker afhankelijk van giften, donaties en de opbrengst van acties. De mobieltjesactie is zo’n actie!

Inzameling

Zowel oude als nieuwe, werkende of kapotte mobiele telefoons kunnen worden ingezameld en worden gerecycled door Eeko, de inzamelingspartner van Stichting Opkikker.
U helpt toch ook mee om nog meer kinderen die ziek zijn of ziek zijn geweest ook van zo’n geweldige Opkikkerdag te laten genieten?
Aanstaande zondag ziet u in het tv programma Gelderland helpt meer over de inzamelingsactie van Jesse. Vanaf 17.20, elk uur herhaald.
Wilt u alvast kijken waar u uw telefoon kunt inleveren of naar toe kunt sturen?
Kijk dan op Gelderland helpt 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!