Graancirkel-mysterie opgelost: 'Er gingen een paar biertjes in, het werd gezellig....'

LOCHEM - Was het een ufo, een bericht van gene zijde of een kwajongensstreek? Maandagochtend ontdekte Willem Post uit Lochem een aantal graancirkels op zijn land. Zelf geloofde hij niet in buitenaards leven, maar een verklaring had hij ook niet.

Nu is er op Facebook een filmpje opgedoken waarin buurtbewoner prins Stef wordt geïnterviewd. Hij legt in de video een complete bekentenis af, 'want het liep een beetje uit de hand'. 

'We hadden een boog gemaakt voor een bruiloft. Er gingen een paar biertjes in, het werd gezellig....toen waren we aan het ouwehoeren en dachten we: kom, we gaan graancirkels maken,' gaat Stef door het stof. 

'Geen kwaaie gezichten'

'Onze opzet was niet dat het zo uit de hand liep en dat er zoveel media-aandacht bij kwam. We zijn gewoon met een paar man het veld ingegaan en hebben wat rondjes gemaakt.'

'We hebben binnenkort een buurtfeest maar nu slaat het een beetje op hol. Ik wil ook geen kwaaie gezichten', verklaart prins Stef, die daarop meerdere keren zijn verontschuldigingen aanbiedt. 

'Niks van waar'

Boer Willem Post gelooft helemaal niks van dat verhaal. 'Ik denk dat het om een grap gaat', laat hij telefonisch weten. Volgens Post zijn er experts bij geweest die geen enkel spoor hebben kunnen vinden. 'Ze kunnen er dus nooit dronken doorheen hebben gelopen, dan zouden we sporen moeten kunnen zien.' Hij beraadt zich nu op vervolgstappen. 'Als ze claimen schade te hebben aangericht mogen ze ook betalen, maar ik geloof het niet', aldus de boer.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Lochem Nieuws
Deel dit artikel: