Proef met politiehelikopter op vliegveld Teuge

TEUGE - De helikopters van de politie gaan voortaan ook 's avonds gebruik maken van vliegveld Teuge bij Apeldoorn.

Tijdens een proefperiode van een jaar zullen de heli's niet alleen overdag, maar ook in de avonduren op Teuge landen. Daar kunnen de heli's worden bijgetankt als ze worden ingezet in Oost-Nederland.  

Schiphol en Rotterdam-Den Haag

De politie beschikt in totaal over acht helikopters. Die worden onder andere gebruikt bij het achtervolgen van criminelen en het zoeken naar vermiste personen. De helikopters staan gestationeerd op de luchthavens Schiphol en Rotterdam-Den Haag. 

Een uur heen en weer vliegen

Tijdens inzet in de avonduren boven Gelderland en ook Overijssel moest er altijd rekening gehouden worden met het feit dat er teruggevlogen moest worden naar de Randstad om te tanken. Het kost bijna een uur om daarvoor heen en weer te vliegen. Daar komt dus nu verandering in, nu er ook 's avond op Teuge getankt kan worden. 

'Er is een noodzaak'

Dinsdagavond kregen omwonenden uitleg over de proef en ze mochten vooraf een kijkje nemen bij een van de helikopters. 'Ik weet niet of we er blij mee moeten zijn, maar er is een noodzaak om de helikopter ook in Oost-Nederland beschikbaar te hebben', reageerde Jan van de Noort van bewonerscomité Algemeen Belang Teuge. 'Het kan wat bijdragen aan onze veiligheid', zei een van de andere bewoners.

Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn De Veluwe Voorst Politie
Deel dit artikel:

Reageren