Meisje zorgt voor ophef in de Waal bij Lent

NIJMEGEN - Omstanders hebben de brandweer gebeld toen een meisje naar de brug over de Waal zwom. Ze klom op een deel van de brug en durfde daar volgens de brandweer niet meer vanaf.

De hulpdiensten rukten uit naar de Bemmelsedijk voor de 'drenkeling'. Eenmaal aangekomen bij de locatie bleek het meisje alweer naar de klant te zijn gezwommen. Ze was volgens de brandweer verrast door de ophef die haar actie had veroorzaakt.

Ook bij Andelst en Oosterhout

De laatste tijd raken meer zwemmers vermist. Ruim een uur voor de melding bij Lent zocht de brandweer naar een drenkeling in de Waal bij Andelst. De duikers die daar naar een vermiste man zochten, werden in allerijl naar Lent geroepen. De vermiste zwemmer bij Andelst is niet gevonden. Eerder deze week zocht de brandweer ook al uitgebreid naar een vermiste man in de Waal bij Oosterhout.

Zwem niet in de rivieren

Rijkswaterstaat waarschuwt al jaren dat zwemmen in de rivieren levensgevaarlijk is. Stromingen kunnen onvoorspelbaar zijn. Ook kunnen vrachtschepen voor een behoorlijk sterke aanzuiging zorgen.

Zie ook:

 

 

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen Politie
Deel dit artikel:

Reageren