Arnhemse zorginstelling De Zorgdrager failliet

ARNHEM - De Arnhemse zorginstelling De Zorgdrager is failliet. De rechtbank in Zutphen heeft vanmiddag het faillissement uitgesproken.

Directeur en eigenaar Perry Telgt van De Zorgdrager zei vorige week al tegen Omroep Gelderland dat hij het faillissement zou aanvragen. 'Ik word hier zo moe van, ik trek de stekker eruit.'

Doorverhuurd

De Zorgdrager is een instelling met 43 licht verstandelijk beperkte jongeren, ex-verslaafden, tienermoeders of jongeren met psychiatrische- of gedragsproblemen. De organisatie huurt panden in Arnhem, Nijmegen, Ede en Groningen. Vervolgens wordt er woonruimte doorverhuurd aan cliënten. Volgens cliënten en personeel zou Telgt al maanden geen huur en loon hebben betaald. Het personeel heeft zich daarom massaal ziek gemeld.

Gefraudeerd

De cliënten en medewerkers van De Zorgdrager zeggen dat er gefraudeerd werd met pgb-geld, het persoonsgebonden budget dat patiënten aan zorg mogen besteden. De Zorgdrager zou dit geld hebben geïncasseerd, maar zou vervolgens veel minder zorg hebben geleverd dan beloofd. De gemeente Arnhem zegt ernstige signalen te hebben gekregen van fraude en doet onderzoek. Ook zorgverzekeraars VGZ en Menzis hebben een onderzoek aangekondigd. Daarnaast loopt er nog een onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De SP heeft kamervragen aangekondigd.

Zie ook:

Meer over dit onderwerp:
Arnhem Regio Arnhem Zorg Zorg-PGB
Deel dit artikel:

Reageren