Marvelous Nakamba verruilt Vitesse voor Club Brugge

ARNHEM - Vitesse gaat Marvelous Nakamba kwijt raken aan Club Brugge. De Zimbabwaan en ook Vitesse heeft een mondeling akkoord bereikt met de Belgische topclub.

Nakamba moet nog wel medisch gekeurd worden bij de Vlaamse club.Dat gebeurt vandaag in Brugge. De middenvelder was in Arnhem bezig aan zijn derde seizoen en groeide zeker het afgelopen jaar uit tot één van de sleutelspelers van Vitesse. Een Zimbabwaanse krant maakte dinsdagochtend melding van het feit dat Nakamba tot overeenstemming is gekomen met Brugge. 'Ik ga naar België om medische testen te doen en de laatste gesprekken te voeren', zegt de 23-jarige Afrikaan onder meer zelf in het artikel. Even later bevestigde ook Vitesse dat er sprake is van een akkoord tussen alle partijen.

Ook interesse van Inter Milaan

Brugge werd afgelopen seizoen tweede in de Belgische Eerste Klasse en mag daarom voorronde Champions League spelen. Voor de middenvelder bestond veel belangstelling. Ook Inter Milaan had concrete belangstelling voor Nakamba. De Afrikaan moet de opvolger worden van de inmiddels 40-jarige oud-international Timmy Simons. Hij  speelde jarenlang bij Club Brugge als verdedigende middenvelder. Het is de bedoeling dat Nakamba zijn rol gaat overnemen. Er een contract voor vier jaar klaar voor de Afrikaan.

Het vertrek van Nakamba is opnieuw een behoorlijke domper voor Vitesse. Eerder vertrok ook al topscorer Ricky van Wolfswinkel. Hij gaat spelen voor FC Basel. Voor Nakamba heeft Vitesse echter al wel de opvolger in huis. Vorige week haalde de Arnhemse club Thulani Serero binnen voor drie jaar. Hij kwam over van Ajax.

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal Vitesse
Deel dit artikel:

Reageren