Genieten op Beuningen at the Beach dankzij de kindergemeenteraad

BEUNINGEN - Een groep basisschoolkinderen uit Beuningen viel maandag met de neus in de boter. Precies op deze tropische dag was de officiële opening van 'Beuningen at the Beach'. Het idee kreeg in april de meeste stemmen bij de kindergemeenteraad.

Het is maar een eenvoudig parkje nabij basisschool De Dromedaris, maar de kinderen van basisschool Klavervier zagen in hun verbeelding iets anders. Dat bleek in april tijdens de kindergemeenteraad.

Meedenken met wat Beuningen beslist

De jaarlijkse kindergemeenteraad is bedoeld om de basisschoolleerlingen uit groep acht in contact te brengen met de politiek. De opdracht dit jaar: verzin iets waar Beuningen mooier van wordt. Voor de kinderen van Klavervier was dat dus Beuningen at the Beach. Luciano van de Donk: 'Wij kunnen best goed overleggen met elkaar en ook in de gemeenteraad ging het heel goed.' Ted van Wijk: 'Ik vond het wel leuk dat je dan ook mee mag denken in wat Beuningen gaat beslissen.'

En het bleef niet bij beslissen, het plan werd ook uitgevoerd. Ging het maar altijd zo snel in de politiek. Raadsgriffier Amresh Dewkalie: 'Misschien moet iedereen dit zo doen. Dit is een goed voorbeeld voor iedereen. Absoluut.'

Zwemmen is er niet bij

Helaas kan er bij Beuningen at the Beach niet gezwommen worden, omdat er blauwalg in het water zit en omdat watervogels in het water poepen. Liewe Jansen: 'Ja, dat is wel jammer.' Maar de kinderen genieten deze dag van Beuningen at the Beach, alsof ze aan een echt strand aan het spelen zijn.

Meer over dit onderwerp:
Beuningen
Deel dit artikel:

Reageren