Zomer in Gelderland: Zelhem

ZELHEM - In Zelhem zijn wij al eens eerder geland met Zomer in Gelderland. Long time ago, want 2011. Toen wij ook nog niet zo goed wisten wie we waren, wat we deden, en er een handjevol mensen en een paar koeien op het plein kwam om uit medeleven onze show bij te wonen.

Gekkigheid natuurlijk, ook toen wisten ze er daar al een show van te bouwen. En dat ze er dit jaar ook zin in hebben bewijst wel de overtuiging tot deelname, getuige dit verhaal:

Ja, ik wil!
Zelhem is als laatste aangehaakt deze zomer. Niet omdat zij zo lang twijfelden, of onzeker waren of het ging lukken. Verre van: er was een afvaller deze zomertoer, kan gebeuren natuurlijk. En wij stonden als redactie voor de uitdaging om op het laatste moment nog een nieuwe deelnemer te vinden. Na dagen, zoeken, bellen, mailen, overtuigen, maar vooral afgewezen te worden dachten we: laten we gewoon Zelhem eens polsen. Luistert u even mee?

Redactie: ‘Ja hallo, met Zomer in Gelderland, spreken we met Zelhem?’
Zelhem: ‘Ja hallo, Zelhem hier’’
Redactie: ‘We zijn nog op zoek naar een plaats voor dit jaar Zomer in Gelderland, maar dat is al over een paar weken’
Zelhem: ‘Oja, leuk, wij doen mee!’
Redactie: ‘Sorry, ik verstond u denk ik verkeerd, kunt u dit nog een keer herhalen?’
Zelhem: ‘Wij doen mee!

Oke, het gesprekje was misschien niet zo kort, maar er was binnen 24 uur een definitief jawoord vanuit het bijna 6000 inwoners tellende dorpje in de gemeente Bronckhorst. Over zelfvertrouwen gaan we het hier dan ook gewoon niet hebben.

Koplopers

Om dit zelfvertrouwen nog even te onderstrepen, bijten ze ook nog eens de kop af van onze toer! Zelhem is de plaats waar wij op maandag 7 augustus Zomer in Gelderland starten. Wij weten als geen ander dat dit altijd extra spannend is: alle onderdelen gaan we voor het eerst doen, het productieteam moet even de draai vinden en ook Angelique en Reinoud piepen en kraken aan alle kanten. Maar Zelhem, die draait z’n hand er niet voor om!

Papklok

Hier worden wij blij van: iedere avond om 21.00 uur luidt er in Zelhem nog gewoon een papklok. Heeft het nog zin? Nee. Is het nog leuk? Ja! Vroeger bestemd om - je raadt het al - aan te geven wanneer het avondpapje genuttigd mocht worden. Kijk maar even mee hoe dit gaat, word je rustig van:

Wijngaard

Wijn is altijd fijn. En zeker als het ook nog eens uit je buurt komt. In Zelhem kan het, want dit dorp kent gewoon een eigen wijngaard. Je ziet ze steeds vaker in de Achterhoek: de grond blijkt er uitermate geschikt voor. En in Zelhem dan ook nog eens met wijnwinkeltje, waar je kunt proeven en kopen. Fijnproevers, die Zelhemmers!

Onder leiding van bevlogen captain Bas Hulshorst, is Zelhem klaar om de strijd aan te gaan. Gogogo!

Je vindt ons op maandag 7 augustus de gehele dag met radio, tv & web bij Sporthal De Pol. Zorg dat je er sowieso om 18.00 uur bent, dan gaan we publiek tellen. Graag tot dan!

Deel dit artikel:

Reageren