Weer drie jaar cel voor oud-politieman na misbruik minderjarige jongen

LATHUM - Twee mannen uit Lathum zijn in hoger beroep opnieuw veroordeeld tot drie jaar celstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk, voor het plegen van ontucht met een minderjarige jongen. De voormalige politieman en zijn partner misbruikten de jongen tussen juni 2013 en juni 2015 in Lathum, Limburg en Zandvoort.

De mannen waren vrienden van de ouders van het slachtoffer, dat ten tijde van het misbruik tussen de 12 en 14 jaar oud was. De straf is grotendeels gelijk aan de eerdere veroordeling door de rechtbank.

Het slachtoffer krijgt 10.000 euro schadevergoeding toegewezen, een hoger bedrag dan de rechtbank had opgelegd. 

'Onvoorwaardelijke celstraf op zijn plaats'

De rechters rekenen de verdachten het misbruik zwaar aan, gezien hun overwicht op het kwetsbare jonge slachtoffer en de vertrouwensband die tussen hen en de familie bestond. De verdediging pleitte voor voorwaardelijke gevangenisstraffen, maar het gerechtshof oordeelt dat dit absoluut geen recht zou doen aan de ernst van de feiten.

'Getekend voor het leven'

De zaak heeft grote impact op het slachtoffer en zijn familie. De jongen maakte tijdens de behandeling van het hoger beroep gebruik van zijn spreekrecht. 'Ik ben misbruikt door twee mannen die ik door en door vertrouwde en waar ik me veilig bij voelde. Ik logeerde bij een politieagent. Jullie hebben m'n leven kapot gemaakt.', aldus het slachtoffer.

Zie ook: Weer celstraf geëist tegen oud-politieman na misbruik

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Zevenaar Nieuws
Deel dit artikel: