Vitessenaar Bennie Hofs (70) overleden

ARNHEM - Oud-voetballer van Vitesse Bennie Hofs is overleden.

Hofs begon met voetballen bij de jeugd van volksclub Arnhemse Boys. Op zijn zestiende meldde hij zich bij Vitesse. Op zijn achttiende maakte Hofs zijn debuut in het eerste elftal, dat gebeurde in een uitwedstrijd tegen PEC uit Zwolle. Hofs werd geprezen om zijn vechtlust en zijn inzet.

Snackbar

Hij runde dertig jaar een snackbar op de Klarendalseweg in Arnhem, Nieuw Klarendal. Willem van Hanegem opende de cafetaria op 23 maart 1977. Dertig jaar later zette Hofs de frituurpan uit en en hield het voor gezien.

De Klarendaller speelde 426 duels voor Vitesse. Op 4 juni 1979 speelde hij zijn laatste wedstrijd tegen FC Utrecht. Hij moest stoppen vanwege een kapotte knie. De Arnhemse club benoemde hem vanwege zijn verdiensten tot Zilveren Vitessenaar.

Afbeelding

Hofs, de oom van Nicky Hofs, werd 70 jaar. Hij maakte de historische bekerwinst van Vitesse (2-0 zege op AZ) en het 125-jarige bestaan nog mee. Hij was zelfs nog aanwezig bij de laatste thuiswedstrijd tegen Roda JC. 

Zeldzame bloedziekte

Ben Hofs was al een tijdje ziek. Hij had een zeldzame bloedziekte. Aan de gevolgen daarvan overleed hij zondag. De oud-voetballer wordt in besloten kring gecremeerd. Voor de uitvaart wordt wel de mogelijkheid geboden hem de laatste eer te bewijzen.

Meer over dit onderwerp:
Arnhem Regio Arnhem Betaald voetbal Vitesse
Deel dit artikel: