Nieuws

Minuut stilte voor Romy in Hoevelaken

HOEVELAKEN - In Hoevelaken is maandagavond een minuut stilte gehouden voor de 14-jarige Romy. Dat gebeurde tijdens een herdenking bij de muziekkoepel in het dorp. Zo'n 200 mensen waren daarbij aanwezig.
De bijeenkomst begon om 19.30 uur. Burgemeester Gerard Renkema van de gemeente Nijkerk, waar Hoevelaken onder valt, hield een toespraak.
Foto: Omroep Gelderland
De bestuurder was met zijn gezin naar het dorp gekomen om zijn medeleven te betuigen. 'Een ieders gedachten gaan uit naar de familie en nabestaanden van Romy. Het delen van de gevoelens en elkaar als gemeenschap vasthouden en steunen kan behulpzaam zijn bij de verwerking van dit zware verlies en troost bieden aan alle betrokkenen.'

Geëmotioneerde vriendinnen

Bij de herdenking stonden geëmotioneerde vriendinnen van Romy vooraan. Ze werden getroost door een wethouder. De familie van het gedode meisje was niet aanwezig, maar bedankte via de burgemeester voor alle steun.
Bij de muziekkoepel stond een grote foto van Romy. Leeftijdsgenootjes legden er bloemen bij.
In het onderzoek naar de dood van het meisje uit Hoevelaken heeft de politie zondagnacht een verdachte aangehouden. Het gaat om een 14-jarige jongen uit Lunteren. De plek bij de muziekkoepel blijft voorlopig een herdenkings- en ontmoetingsplek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!