Tientallen leden Fair Play doen aangifte tegen oud-wethouder

CULEMBORG - Tientallen leden en oud-leden van de Culemborgse voetbalclub Fair Play hebben vrijdagavond aangifte gedaan tegen oud-wethouder Roeland Geertzen van die stad. De leden en oud-leden van de overwegend Marokkaanse voetbalclub betichten Geertzen van machtsmisbruik, laster en smaad.

Voetbalclub Fair Play besloot vier jaar geleden te stoppen met voetballen, omdat de club moest vertrekken van de locatie Sprokkelenburg. Daar wilde gemeente woningen bouwen.

De gemeente gaf de club de mogelijkheid te verhuizen naar twee andere locaties. Het clubhuis moest op weer een andere plek komen. Dat was voor de club een onmogelijk voorstel.

'Dekmantel voor andere zaken'

Uit een onlangs uitgezonden reportage van het VPRO-radioprogramma Argos bleek dat de toenmalig verantwoordelijk wethouder Geertzen de club zag als 'dekmantel voor andere zaken, zoals inbraken of brandstichting'.

Daarom zou de wethouder bewust een onuitvoerbaar voorstel hebben gedaan. Volgens Argos ontbreekt het in het gemeentelijk dossier aan bewijs voor criminele activiteiten en ook de politie wilde daarin niet in mee gaan.

Voorzitter Machid El Boustati van Fair Play is geschokt door de uitspraken en heeft daarom met tientallen leden aangifte gedaan tegen Geertzen. Een aantal leden van de club wil ook aangifte doen tegen het hele toenmalige college van burgemeester en wethouders. 

Zie ook: Voormalig wethouder: 'Voetbalclub was dekmantel voor criminele zaken'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Culemborg Nieuws
Deel dit artikel: