Nieuws

Man probeert agent te wurgen

Een 22-jarige man uit de gemeente Bronckhorst heeft zondagmorgen vroeg in Zutphen geprobeerd een agent te wurgen. Die raakte gewond en verloor bijna het bewustzijn. © Politie Zutphen
ZUTPHEN - Een 22-jarige man uit de gemeente Bronckhorst heeft zondagmorgen vroeg in Zutphen geprobeerd een agent te wurgen. Die raakte gewond en verloor bijna het bewustzijn.
De problemen begonnen rond 3.30 uur met een opstootje op de Schupstoel. Een 24-jarige Zutphenaar rende daarna weg, maar kon door de politie worden achterhaald. De man gooide bij zijn arrestatie een agent tegen een ijzeren hek. Die raakte hierdoor lichtgewond.
Tijdens de aanhouding bemoeide een groep vrienden van de man zich ermee. Daarbij viel de 22-jarige man een agent aan. Hij is aangehouden voor poging tot doodslag.
De andere verdachte wist te ontkomen, maar zijn gegevens zijn bekend en hij zal later worden opgepakt. Bij terugkomst op de Schupstoel bleek dat een politiebike was gestolen en een andere te zijn vernield.

Verkrachting

Volgens omwonenden is het al jaren onrustig met uitgaanspubliek in de weekendnacht. Maar één bewoonster vond het vannacht wel heel erg. 'Er was luid geschreeuw, het leek wel of er een verkrachting gaande was'. De bewoner van het gebied rondom de Schupstoel zijn dan ook blij met de gerichte politie-inzet.