Nieuws

Brandbrief gemeente Tiel over tekorten jeugdzorg

De gemeente Tiel gaat een brandbrief sturen naar Den Haag over de tekorten bij de jeugdzorg. Tiel komt nu jaarlijks bijna 2 miljoen tekort op de jeugdzorg. © Omroep Gelderland
TIEL - De gemeente Tiel gaat een brandbrief sturen naar Den Haag over de tekorten bij de jeugdzorg. Tiel komt nu jaarlijks bijna 2 miljoen tekort op de jeugdzorg.
Tot nu toe vult de gemeente dit aan uit andere potjes, maar dit gaat volgens wethouder Melissen uiteindelijk ten koste van andere zaken in de stad. Geen kind komt in Tiel zonder zorg te zitten, aldus de wethouder.

'Nergens in Gelderland zijn de problemen zo groot'

In Tiel wordt er voor bijna 15 procent van de jeugd een beroep gedaan op een vorm van jeugdhulpverlening. In de rest van Gelderland is dat ruim 10 procent. Dat verschil komt door de sociale structuur in Tiel. De gemeente heeft te maken met veel laagopgeleiden.
Tiel zegt net als veel andere gemeenten structureel te weinig geld uit Den Haag te krijgen voor de jeugdzorg. 'Wat er nu aan de hand is, is niet gezond', aldus de wethouder. Met het oog op de formatie in Den Haag is het volgens de wethouder nu de tijd om een signaal af te geven in de vorm van een brandbrief.