BMX-selectie bezorgt kinderen uit groep 7 dag van hun leven

ARNHEM - Helle Engelsman uit groep 7 van basisschool De Schatgraaf in Arnhem kreeg donderdag de voltallige BMX-selectie van Sportcentrum Papendal op bezoek.

Helle won een clinic met een prijsvraag en dat betekende dat de hele school een uur lang vragen mocht stellen aan bondscoach Bas de Bever en zijn BMX-kampioenen. Olympisch medaillewinnaars Jelle van Gorkom en Laura Smulders, Niek Kimmann, Twan van Gendt, Jay Schippers, Niels Bensink en Dave van der Burg waren van de partij.

'Ik ben heel blij met de prijs', lacht de winnares. 'Dat er echte professionals naar onze school komen. Echt BMX'ers. Dat vind ik leuk.'

Clinic op schoolplein

Na het vragenstelrondje werd er een BMX-clinic georganiseerd op het schoolplein. 'Zo maken ze kennis met de sport', vertelt Smulders uit Horssen. 'Ik vind het super leuk. Iedereen lacht, dus volgens mij hebben ze het naar hun zin.'

De prijsvraag is onderdeel van het Framed festival, een combinatie van een muziek- en foodfestival, een fietstoertocht en een BMX-wereldbekerwedstrijd op 5, 6 en 7 mei op Papendal. Alle Nederlandse en wereldtoppers op de BMX zijn hierbij aanwezig, er zijn optredens van onder andere Drive Like Maria en DJ St. Paul. 

Meer over dit onderwerp:
Arnhem Regio Arnhem
Deel dit artikel:

Reageren