Nieuws

Werelderfgoedstatus stapje dichterbij voor Nieuwe Hollandse Waterlinie

De kans is een stuk groter geworden dat de Nieuwe Hollandse Waterlinie de UNESCO-Werelderfgoedstatus krijgt. Bestuurders van gemeenten, waterschappen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer spraken vanmiddag hun steun uit voor het initiatief. © Rick Huisinga
ARNHEM - De kans is een stuk groter geworden dat de Nieuwe Hollandse Waterlinie de UNESCO-Werelderfgoedstatus krijgt. Bestuurders van gemeenten, waterschappen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer spraken vanmiddag hun steun uit voor het initiatief.
Het wordt pas in 2018 duidelijk of de status wordt toegekend. De komende periode wordt gebruikt voor diverse politieke trajecten. Zo moet onder meer het Gelderse provinciebestuur, maar ook de ministerraad, instemmen met het plan.
De UNESCO-Werelderfgoedstatus zorgt, zo is de hoop, voor extra aandacht van toeristen. De Waterlinie is een belangrijke verdedigingslinie uit de Nederlandse geschiedenis en loopt voor een gedeelte door onze provincie (bij Culemborg). 
In 2019 hoopt de Nieuwe Hollandse Waterlinie op de UNESCO werelderfgoedlijst te komen als uitbreiding van de Stelling van Amsterdam.